Sluiten

Onze museum-assistenten stellen zelf nieuw uniform samen

19 juni 2024

Vanaf vandaag dragen de meer dan honderd museumassistenten van Musea Brugge hun gloednieuwe uniform. De nieuwe - zwarte - uniformen zijn eigentijds, passen bij de uitstraling van Musea Brugge én zorgen voor herkenbaarheid bij de bezoeker.

06 2024 Nieuwe Uniformen square

Musea Brugge ruilt zijn grijze outfits in voor een eigentijds en herkenbaar zwart uniform met rode accenten. De nieuwe uniformen van de museumassistenten weerspiegelen onze warme en gastvrije identiteit. Dagelijks staan die museumassistenten in voor de hartelijke ontvangst van bezoekers, de bewaking van de collectie, de veiligheid van bezoekers en de verkoop in de museumshops. En dat in de twaalf stedelijke musea van Brugge, en vanaf volgend jaar ook in expohal BRUSK.

06 2024 Nieuwe Uniformen 19
06 2024 Nieuwe Uniformen 17

Uitgebreide garderobe

Bij de keuze van de nieuwe uniformen stond niet alleen kwaliteit, maar ook functionaliteit en stijl centraal. Een tiental museumassistenten zat mee aan tafel bij de keuze voor de kledingstukken en stelde een uitgebreide garderobe samen.

Zo kunnen de museumassistenten vanaf vandaag kiezen voor een meer 'formele' look met kostuumbroek, blazer en hemd. Maar er is ook keuze uit iets meer casual stuks zoals een T-shirt of polo, een chinobroek, rok of short, en een bomberjack of bodywarmer. We vinden het belangrijk dat de museumassistenten zich goed voelen in hun uniform. De mogelijkheid om hun outfit zelf te kunnen samenstellen, speelt daar volgens ons een belangrijke rol in.

Warme dots

De zwarte kleur van de kledingstukken en de warme, vermiljoenrode dots zijn een creatieve vertaling van de huisstijl én de filosofie van Musea Brugge. Onze museumassistenten hebben dagelijks rechtstreeks contact met de bezoekers en de collectie. De dots representeren de verbinding die we leggen tussen onze museumlocaties, onze rijke collectie, de bezoekers, de stad en ver daarbuiten.

Duurzaam

Voor het nieuwe uniform deden we na een openbare aanbesteding een beroep op Anly NV onder de commerciële naam Belize. Daarbij speelde naast de prijs, ook het ecologische, sociale en ethische aspect een rol. Gedurende de hele productieketen zorgde het bedrijf voor ecologisch transport, een verminderde CO2-uitstoot, milieuvriendelijke verpakkingen en correcte arbeidsvoorwaarden. Kledingstukken die niet meer worden gedragen, worden door het bedrijf gerecycleerd.

06 2024 Nieuwe Uniformen 10
06 2024 Nieuwe Uniformen 11
06 2024 Nieuwe Uniformen 9
06 2024 Nieuwe Uniformen 8
06 2024 Nieuwe Uniformen 6
06 2024 Nieuwe Uniformen 7
06 2024 Nieuwe Uniformen 5
06 2024 Nieuwe Uniformen 4
06 2024 Nieuwe Uniformen 2
06 2024 Nieuwe Uniformen 1
06 2024 Nieuwe Uniformen 12

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht